Kam na výlet s deťmi v Stupave a na okolí

25.02.2022

"Ak zvažujete možnosť bývania v Stupave, prinášame vám prehľad tipov na výlety s deťmi. "

Mesto Stupava a jeho okolie ponúka široký výber možností na šport. Okrem toho je bohaté na rôznorodé aktivity strávené v kruhu rodiny. Prinášame vám prehľad tipov na výlety, ktoré potešia malých aj veľkých.

Strávte deň na Biofarme Príroda

Ideálnym miestom pre rodinný výlet s deťmi je známa Biofarma Príroda. Areál, ktorý je otvorený počas celého roka, ponúka svojim návštevníkom možnosť zažiť atmosféru tradičného salaša. Jedinečné prostredie Malých Karpát, množstvo zvierat či tradičnú slovenskú kuchyňu môžete navštíviť autom, pešo ale aj na bicykli. 

Spojte návštevu Biofarmy s prechádzkou stupavským náučným chodníkom a dozviete sa aj zaujímavosti z histórie mesta, kaštieľa a parku. Ak po prechádzke vyhladnete, na Biofarme môžete okúsiť slovenské špeciality v tradičnej kolibe zo Zuberca.

Zažite dobrodružný deň v Abelande

Zo Stupavy to máte iba na skok do Lozorna, kde nájdete Abeland – dedinku remesiel a umenia. Uprostred karpatských vrchov máte k dispozícii farmu plnú domácich zvierat, tradičnej kultúry, permakultúrne záhrady a čajovňu. 

Soboty v Abelande sú určené pre dobrodružstvá. Rodiny s deťmi či skupiny priateľov tu majú možnosť stráviť deň v prírode a dozvedieť sa viac o remeslách a kultúre. V areáli je k dispozícii aj lezecká dráha, z ktorej budete mať dokonalý výhľad na koruny stromov.

Vychutnajte si atmosféru aleje v Zámockom parku

Územie Stupavy bolo kedysi obývané Keltmi, preto jej centrum a okolie doslova dýcha históriou. Spravte si prechádzku v Zámockom parku, ktorého súčasťou je aj pagaštanová alej. Obzrite si Pálffyovský rodový kaštieľ a nevynechajte ani druhú najstaršiu synagógu na Slovensku. Nenáročná prechádzka je vhodná aj pre rodiny s deťmi. 

Navštívte Rybárstvo Stupava a ich mini zoo

Tím Rybárstva Stupava vyniká láskou k prírode. Okrem toho, že vo viacerých jazierkach v blízkosti parku nájdete rôzne druhy rýb v ich prirodzenom prostredí, súčasťou areálu rybárstva je aj mini zoo a detské ihrisko.

Zájdite na vyhliadkovú plavbu po Morave

Letné horúce dni sú ideálne na splavovanie a deň strávený s rodinou na vode. Len niekoľko minút zo Stupavy máte k dispozícii viacero úsekov Moravy, na ktorých si môžete užiť vyhliadkovú jazdu po rieke. Na takúto plavbu môžete smelo zobrať aj kočík či domáceho maznáčika.

Kam na výlet s deťmi v Stupave

Ochutnajte smaženého kapra

Neďaleko Stupavy sa nachádza aj vodná nádrž Lozorno. Ideálne miesto na prechádzky, cyklistku či vodné športy. Vodná nádrž je obľúbeným rybárskym revírom. V lete môžete na brehu stretnúť miestnych rybárov a pochutnať si na čerstvo pripravených lokálnych úlovkoch. Ak si chcete vyraziť na piknik s rodinou, v okolí nádrže je vybudovaných viacerých miest na opekanie či posedenie. 

Bývajte v srdci prírody, no stále kúsok od mesta

Priamo pod lesom v Stupave je umiestnený náš nový projekt Lintavy. Bývajte v širšom centre mesta, no iba na skok do prírody. Najlepšie je lokalitu vidieť a precítiť jej atmosféru na vlastnej koži. Neváhajte a dohodnite si stretnutie.


 

Galéria